Geplaatst op 1 Reactie

Caran d’Ache Puntenslijper

Een tijdje terug zag ik een speciaal aanbod bij Calepino: een prachtige puntenslijper van Caran d’Ache aan een sterk verlaagde prijs. Dat aanbod kon ik natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan (alhoewel achteraf gebleken is dat je dit mooie exemplaar wel op meerdere plaatsen aan die prijs kan krijgen).

Caran d’Ache is een Zwitsers merk dat wellicht het meest gekend is om haar kleurpotloden en andere schrijfwaren. En terecht. Caran d’Ache viert haar 100ste verjaardag dit jaar!

Deze puntenslijper is een mooi voorbeeld van een kwalitatief product uit het gamma, geeft een stevige maar verfijnde indruk en doet denken aan tijden van weleer.

Caran dAche Puntenslijper Doos Voorkant

De slijper wordt geleverd in een kartonnen doosje. In mijn geval was dat doosje licht beschadigd doordat de zwengel er door gedrukt was (hier niet zichtbaar op de foto). Gelukkig zonder schade aan de slijper zelf.

Caran dAche Slijper Doos Inhoud

In de doos:

  • puntenslijper
  • zwengel
  • een Calepino potlood 😀

 

De zwengel zet je simpelweg in de slijper, je hoeft verder geen schroefjes aan te draaien of klemmetjes vast te zitten. Gewoon inschuiven. Klaar voor gebruik. Het bijgeleverde Calepino potlood schreeuwt uiteraard om een punt! Geen punt, zo gebeurd met deze slijper.

Caran dAche Puntenslijper Met Potlood

 

Caran dAche Slijper Met Potlood Detail

 

Lade Geopend

 

 

Calepino Potlood Vers Geslepen

 

 

De scherpte is instelbaar. Je kan dit instellen door aan een knopje achterop de zwengel te draaien.

Caran dAche Puntenslijper Achterkant Zwengel

 

Tot slot nog enkele foto’s. Genieten!

Caran dAche Puntenslijper Voorkant

 

Caran dAche Puntenslijper Zijkant (tegenover lade)

 

Caran dAche Puntenslijper Zijkant met Lade

1 gedachte over “Caran d’Ache Puntenslijper

  1. Doet me denken aan de potloodslijper van mijn vader toen ik een kind was… ben al een tijdje op zoek naar een mooie slijper, eindelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *